O nama

O nama

Početak Terra Albone je 2015. godine kada se uz 35 entuzijasta, začetnika Terra Albone, održala prva biciklijada. Sa sljedećom godinom krenulo se hrabrije te Grad Labin, LAG Istočna Istra i BBK Istra bike 18. rujna 2016. organiziraju drugu rekreativnu biciklijadu Terra Albona po obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Labinštine. Odaziv je bio odličan te je više od 200 građana, prijavilo svoje sudjelovanje na ruti dugoj 28 kilometara. Sudionici su tada obišli tri obiteljska poljoprivredna imanja u Nedešćini, Eržišću i Tomažićima na kojima su degustirali lokalne delicije.

 

Godine 2017. se partnerstvo širi te osim Grada LabinaLAG-a Istočna Istra i BBK Istra BIKE pridružuju nam se i  Istarska županija – Upravni odjel za turizam, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Labin-Rabac, Turistička zajednica Kršan, Općina Kršan, Općina Sveta Nedelja i Općina Raša.

 

Treće okupljanje znači i veći broj prijavljenih u odnosu na zadnje dvije godine, okupio se velik broj biciklista i rekreativca s područja gradova i općina Istarske i Primorsko goranske županije, ali i susjedne Slovenije. Novost je da osim rekreativne imamo i mountain bike rutu.

 

Po prvi put biciklijadu usklađujemo i s Festivalom samoniklog bilja, kao završnom rutom.

 

Zbog velikog interesa osim proljetne biciklijade koja se održala 23.04.2017. odlučujemo se i za jesensku koja se održala 30.09.2017., također u velikom broju.

 

U 2018. održana je proljetna Terra Albona u broju od rekordnih 380 sudionika iz cijele Hrvatske i Slovenije.

 

Terra Albona je poticaj za zdravi život na dva kotača kroz živopisne predjele Labinšćine i okolice!

Kategorije

 • REKREATIVNA – Rekreativna, odnosno obiteljska ruta namijenjena je svim uzrastima, nije zahtjevna i nudi mogućnost ugodne vožnje spojene sa obiljem proljetnog doživljaja kroz sela Labinšćine u duljini od oko 25 km. Vodi naseljenim mjestima, lokalnim cestama koje graniče sa gustim šumama, livadama i vinogradima.
 • BRDSKA – Ruta namijenjena izdržljivijim biciklistima, kako bi se kroz kroz živopisne predjele pružao avanturistički i drukčiji doživljaj. Trasu čine asfaltirana podloga, makadam i šumska staza što daje mogućnost boljeg upoznavanja krajolika labinskog kraja. Dužina rute je obično oko 35 km. Za one koje zapnu na toj ruti ili ne izdrže do cilja organizirano je pick-up vozilo.

Startnina

Troškovi kotizacije za sudionike manifestacije su 60,00 kuna po osobi za uplate izvršene do 17. rujna 2018., te 80,00 kuna po osobi za uplate izvršene nakon 17. rujna 2018. Za djecu mlađu od 10 godina troškovi kotizacije se ne plaćaju. Uplata kotizacije vrši se unaprijed putem bankovne uplate, te se na dan manifestacije neće biti moguća uplata kotizacije.

 

Uplata startnine vrši se putem bankovne uplate na račun:

 

 • Primatelj: VIA TEMPORA d.o.o., LAŠĆINSKA CESTA 143, 10000 ZAGREB
 • IBAN: HR1324840081502004084 Raiffeisen Bank d.d.
 • SWIFT: RZBHHR2
 • Opis plaćanja: S Startina za biciklističku manifestaciju Terra Albona – ime i prezime natjecatelja (obavezno!)

Pravila i važne informacije

 • Prijave za jesensku biciklijadu Terra Albona primat će se do 20. rujna 2018.
 • Polazak biciklijade je 23. rujna 2018. godine iz Park skulptura Dubrova u 10,00 sati (okupljanje na parkiralištu Dubrova), a prijave započinju u 9,00 sati. Prilikom prijave svi sudionici dobivaju narukvice radi mogućnosti degustacije na okrjepnim stanicama.
 • Sudionicima biciklijade organizatori osiguravaju: 
  • organizaciju biciklijade uz stručno vodstvo BBK Istra bike i Bike Centar Rabac
  • startni paket: majicu za prvih 100 prijavljenih sudionika s jesenskim logotipom (narančasta)
  • degustiranje lokalnih delicija na 3 okrjepne stanice (za sve sudionike osigurana degustacija hrane, sokova, vina i ručak)
 • Za sve one koji ne posjeduju bicikl BIKE CENTAR RABAC nudit će mogućnost najma bicikla.
 • Svi sudionici biciklijade Terra Albona voze na vlastitu odgovornost i organizatori ne snose nikakve pravne posljedice u slučaju tjelesne povrede ili štete nastale na bicikli.
 • Isto tako organizatori ne odgovaraju za djela sudionika prema drugim sudionicima ili trećim osobama. Biciklisti su dužni kretati se isključivo preporučenim stazama, slijediti  upute organizatora i volontera te poštivati prometna pravila na cesti.

Okrjepne stanice za predah !

 • Prva stanica rekreativne biciklijade bit će Agroturizam Cerovac u Eržišću  koji će ponuditi degustaciju istarskih specijaliteta.
 • Druga stanica rekreativne biciklijade bit će Restoran Tomažići u Santalezima na kojem će biciklisti imati ručak.
 • Treća stanica bit će Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Romeo Licul u Nedešćini gdje ćemo čašom vina zaokružiti našu biciklijadu.